Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž dluží desítky tisíc

TEPLICKO - Využíval služby cizího operátora; Řídil i přes zákaz... 

Muž dluží desítky tisíc

     Z přečinu krádeže je podezřelý 21letý muž, který měl jako zaměstnanec subdodavatelské firmy v areálu poškozené společnosti odcizit SIM kartu. Ta loni v květnu zmizela z jednoho ze sledovacích zařízení demontovaných ze služebních aut a odložených v dílně. Na fakturách firmy se následně objevily vysoké částky za užívání mobilních služeb a internetu vázaných právě na postrádanou kartu.

     Muž sice u výslechu tvrdil, že SIM kartu našel venku na zemi a neuvědomil si, že využíváním služeb operátora by mohl porušit zákon, nicméně získané důkazy postačily k jeho obvinění. Za čtyři měsíce, kdy kartu používal, operátor poškozené formě vyfakturoval částku přes 65 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až pětileté vězení.

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 28letý muž, kterého v Sobědruhách zastavila policejní hlídka. Sedl si za volant, i když má uložen tříletý zákaz řízení všech motorových vozidel, v případě odsouzení by si muž mohl vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

Vykradená dílna

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Proboštově vloupal na oplocenou parcelu. Následně po násilném překonání zámků vnikl do dílny, ze které odcizil nářadí, součástky na auta a sadu hliníkových kol s pneumatikami. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 11 tisíc korun, po pachateli i odcizených věcech policisté intenzivně pátrají.

Vloupání do auta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného auta. Po rozbití skleněné výplně dveří vnikl dovnitř a odcizil navigaci, celková škoda byla vyčíslena na necelých pět tisíc korun. Pokud se podaří zjistit totožnost zloděje, mohl by za krádež strávit až dva roky za mřížemi.

18. února 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem