Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž chtěl skončit z mostu

JIHLAVSKO: Policisté muže zachránili 

Policisté v Jihlavě během dvou týdnů dvakrát zasahovali na Brněnském mostě, ze kterého chtěl někdo skočit. V obou případech velmi rychle a profesionálně zasáhli, muže, jejichž život byl v tu chvíli bezprostředně ohrožen, stáhli zpět na chodník a zachránili jim tak život.

V pátek 10. listopadu přijali policisté před třetí hodinou odpoledne oznámení, že je na mostě na ulici Brněnská muž, který sedí na zábradlí a má jednu nohu přehozenou přes okraj směrem dolů z mostu. Na místo ihned vyjela policejní hlídka jihlavského obvodního oddělení. Policisté se po příjezdu na most okamžitě k muži přiblížili a začali s ním komunikovat. Muž byl ve špatném psychickém stavu a zjevně pod vlivem alkoholu. Jednu nohu měl přehozenou přes zábradlí, neměl tak dobrou stabilitu a hrozil jeho pád z mostu dolů. Policisté se ho snažili uklidnit a zabránit mu v jeho úmyslu ohrozit svůj život. V nejvhodnější dobu pak muže ze zábradlí stáhli směrem na chodník a dostali ho tak do bezpečí. Na místo policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Po vyšetření lékařem ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Na Brněnském mostě policisté obvodního oddělení Jihlava úspěšně zasahovali také na konci října.

V úterý 31. října byli přivoláni na ulici Brněnska o půl čtvrté odpoledne. Policisté po příjezdu zjistili, že muž sedí na římse zábradlí a nohy má směrem z mostu dolů. Oba policisté k němu přistoupili a jeden z nich navázal s mužem citlivě komunikaci. Byl ve velmi špatném psychickém stavu, rozrušený, nakláněl se směrem dolů a hrozil jeho pád z mostu. Policisté muže v nejvhodnější okamžik uchopili a ze zábradlí ho stáhli na chodník. Následně ho předali do péče přivolané zdravotnické záchranné služby, pod vlivem alkoholu nebyl. Po vyšetření lékařem policisté zdravotníkům asistovali při převozu muže do zdravotnického zařízení.

Policisté obvodního oddělení Jihlava v obou případech díky profesionálnímu přístupu a rychlému jednání zachránili muže, jejichž život byl v tu chvíli bezprostředně ohrožen.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

15. listopadu 2017   

vytisknout  e-mailem