Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž čelí dalším obviněním

Policie dnes rozšířila obvinění muže, dosud trestně stíhaného na svobodě. 

Ten byl v říjnu tohoto roku v souvislosti se zmizením 9leté dívenky v pražské Tróji zadržen a obviněn z trestného činu zbavení osobní svobody. 
 
Kriminalisté 41letého muže od začátku podezřívali, že v této lokalitě nebyl náhodou. Již v minulosti byl několikrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Vyšetřovatel dnes na základě důkazů zahájil trestní stíhání, kriminalisté obviněnému zatím prokázali čtyři případy krádeží. V minulém týdnu při domovních prohlídkách detektivové zajistili celou řadu věcí pocházejících z trestné činnosti, není proto vyloučeno, že muž má podobných skutků na svědomí více.
 
Muž v doprovodu svého obhájce využil svého práva nevypovídat a rovněž odmítl vyšetření polygrafem. Od počátku případu s policií nespolupracuje. V místě bydliště se sice zdržuje a na jednání se dostavuje, ale nadále odmítá vypovídat a účastnit se jakéhokoli úkonu trestního řízení. Policie tímto v žádném případě nezpochybňuje práva obviněného, ale pouze upřesňuje termín zveřejněný v médiích, že „muž s policií spolupracuje“.
 
Jeho trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.
 
kpt. Bc. Andrea Zoulová – 22.12.2010

vytisknout  e-mailem