Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž byl zadržen u místa činu

TRUTNOVSKO – Měl podpálit několik vozidel, ale i další věci. 

Poškozené vozidlo 3.jpg
V těchto dnech policejní komisař sdělil obvinění šestadvacetiletému muži za přečin poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě. Obviněný muž měl v neděli 20. května v brzkých ranních hodinách v jedné obci na Královédvorsku podpálit hned čtyři zaparkovaná vozidla. Jeho terčem však měl být i přístřešek na dřevo, stodola, či plastový květináč.

Celou událost oznámila jedna z poškozených, když zjistila, že hoří zadní část jejího vozidla. Své vozidlo si uhasila a hned na to si všimla hořící střechy dřevníku u sousedů. Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů z obvodního oddělení Dvůr Králové nad Labem, ale i hasiči. Hned po příjezdu se muži zákona zapojili do hašení dalších zapálených vozidel a stodoly, která již začínala hořet. Tímto zásahem se jim podařilo zabránit většímu rozsahu požáru. Největší škodu způsobil oheň na osobních vozidlech. Celkovou škodu si pak majitelé na poškozeném majetku vyčíslili na částku téměř 260 tisíc korun. Hlídka zasahujících policistů následně nedaleko místa bydliště oznamovatelky zadržela nyní již obviněného muže, který před nimi schovával plynový hořák. Muž s policisty od počátku nespolupracoval a po jeho umístění do policejní cely se začala stupňovat jeho agrese. Poškodil vybavení cely a dokonce zaútočil na policisty. 

Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně odsouzen za poškození cizí věci, když právě v několika případech založil požár.

Vzhledem k obavě, že bude svou trestnou činnost opakovat, rozhodl dnes soudce Okresního soudu v Trutnově o jeho vzetí do vazby. 

V případě odsouzení mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

prap. Lukáš Vincenc
22. května 2018, 13:10

Odkazy do noveho okna

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

Poškozená vozidla

Poškozená vozidla 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem