Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž byl zadržen ještě na místě činu

MŘ Ostrava - Vzal si kočárek, aby se mu zřejmě odcizený železný šrot lépe vezl. 

Policista dozorčí služby obvodního oddělení Ostrava-Přívoz v minulých dnech v brzkých ranních hodinách přijal oznámení od pracovníka bezpečnostní agentury, který upozornil na možné protiprávní jednání. Dodal, že podezřelý muž má u sebe kočárek, kdy viděl, jak přelezl oplocení a tak se dostal do areálu dané společnosti.

Muži zákona okamžitě vyjeli na místo a začali propátrávat okolí. Uvnitř areálu si všimli muže, který se dal ihned na útěk. Netrvalo dlouho a podezřelou osobu dohonili a zadrželi. Muž tvrdil, že do areálu přelezl plot pouze ze zvědavosti, že nechtěl nic odcizit. Kousek od místa zadržení se již nacházel pytel, ve kterém bylo zrezivělé železo. Zadržený 28letý muž byl převezen na obvodní oddělení k dalším procesním úkonům.

Ukázalo se, že podezřelý byl zadržen v den svých 28. narozenin a má za sebou již trestní minulost. Jeho rejstřík trestů píše sedmi záznamy především majetkového charakteru. Policista ve zkráceném přípravném řízení sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

Policisté proto v takovýchto případech majitelům provozoven doporučují, aby objekty řádně uzamkli a zabezpečili proti vloupání, ať již složitějšími zamykacími systémy či ochrannými mřížemi. Další možnost je také objekt zajistit kamerovým systémem, který následně může také pomoci k odhalení a ztotožňování pachatele.

dne 8. dubna 2024

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem