Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž byl obviněn z několika trestných činů

KLATOVSKO - V sobotu byl v ranních hodinách zadržen podezřelý muž, který byl ozbrojen. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby. 

Policistům z oddělení obecné kriminality v Klatovech se podařilo objasnit sérii vloupání do několika objektů v Plzeňském kraji. V sobotu 21. dubna letošního roku byl v ranních hodinách v obci na Domažlicku zjištěn podezřelý muž, kdy byla přivolána i zásahová jednotka, protože se jednalo o ozbrojeného pachatele. Muž byl zadržen a k níže uvedeným činům se doznal.

Sedmadvacetiletý muž z Prahy převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z pokračujícího přečinu krádež, který spáchal z části ve stadiu pokusu, dále z pokračujícího přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody.

Muž dne 19. dubna vnikl do objektu restaurace v Klatovech, kde odcizil šest lahví s různými alkoholickými nápoji. Vzal ruční nářadí, se kterým vypáčil dveře do kanceláře, ze stolu vzal finanční hotovost, stravenky i přenosný počítač. Ze skladu odnesl 713 kusů krabiček s cigaretami různých značek a doutníky. Pachatel odcizením věcí způsobil škodu ve výši 198 929 Kč a poškozením věcí 2 000 Kč.

V obci Točník vnikl v noci ze 6. na 7. dubna do zaparkovaného vozidla značky VW Transporter, kde vzal batoh a odešel, ale vrátil se zpět a z neuzamčené garáže odcizil jízdní kolo. Poškozenému majiteli vznikla škoda 20 400 Kč.

V Přešticích po vypáčení a vykopnutí dveří vnikl do objektu čerpací stanice dne 10. dubna a odcizil cigarety a finanční hotovost. V tomto případě způsobil škodu ve výši 13 500 Kč.

Do objektu kadeřnictví vnikl v Nýrsku v době od 15. do 16. dubna, kde uvnitř prohledal zásuvky a odcizil finanční hotovost. Poškozením zařízení a odcizením finanční hotovosti vznikla škoda ve výši 41 250 Kč.

V době od 18. do 20. dubna se pokusil vniknout do dalšího kadeřnictví tentokrát v Klatovech, s úmyslem něco ukradnout, což se mu nepodařilo , ale způsobil škodu na dveřích ve výši 30 tisíc korun.

Muž byl v posledních letech za stejnou trestnou činnost odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Nymburku v roce 2016.

Policie podala podnět na vzetí muže do vazby.  Na základě příkazu soudu byl muž vzat do vazby.

prap. Ladmanová Dana

23. dubna 2018 

vytisknout  e-mailem