Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž a žena skončili ve věznici

JIHLAVSKO: Oba nenastoupili uložený trest 

Policisté vypátrali včera v Jihlavě tři osoby, které byly ve městě, i když to mají soudem zakázané, nebo se vyhýbaly uloženému trestu. Muže a ženu policisté dopadli dopoledne na autobusovém nádraží, večer k nim přibyl ještě další muž, který byl přistižen při krádeži v obchodním domě. Muž a žena putovali přímo do věznice, zbývající muž si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu.

Ve středu 15. března si policisté v Jihlavě před polednem všimli podezřelé dvojice, která se nacházela v prostoru autobusového nádraží. Ženu i muže zkontrolovali a ani jeden z nich nevyšel z kontroly dobře. Oba měli totiž nastoupit výkon trestu odnětí svobody a muž má navíc uložený zakázaný pobyt na Jihlavsku. Policisté oba zadrželi a odvezli je na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Na devětadvacetiletou ženu z Třebíčska byl aktuálně vydán soudní příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který sama bezdůvodně nenastoupila, ačkoli si výzvu osobně převzala. Policejní inspektor jí sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Také čtyřicetiletý muž z Pelhřimovska si chtěl evidentně pobyt na svobodě prodloužit a nenastoupil do věznice, kde si má odpykat trest odnětí svobody. Policisté navíc provedeným šetřením zjistili, že se minulý týden v jihlavské prodejně pokusil odcizit bundu za bezmála čtyři tisíce korun, úspěšný ale nebyl a z místa utekl. Dále má muž soudem uložený zákaz pobytu na okrese Jihlava. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí, případ dále prověřují. Další cesta ženy i muže následně v doprovodu policistů pokračovala do příslušné věznice.

Před šestou hodinou večer přijali policisté oznámení o krádeži v prodejně jihlavského obchodního centra, kde odcizil pachatel dva páry náušnic v hodnotě přes 200 korun. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže z Havlíčkobrodska, který má soudem uložený zákaz pobytu na okrese Jihlava. Policisté muže odvezli k provedení nezbytných úkonů na oddělení a policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Policisté šetří také spáchaný přestupek proti majetku. 

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. března 2023

vytisknout  e-mailem