Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Munice, rozbušky a zásahová výbuška

Nebezpečné předměty odevzdala na policejní služebně. 

Při vyklízení bytu žena nalezla několik set kusů nábojů různých druhů, tři rozbušky a cvičnou zásahovou výbušku. Následně všechny předměty naložila do auta a převezla na policejní služebnu v Praze. Na oddělení byl ihned přivolán pyrotechnik, který si nalezené předměty převzal k odborné likvidaci.

V případě nálezu munice, výbušniny nebo jiného nebezpečného předmětu prosíme nálezce, aby s předměty nemanipuloval a už vůbec je nenosil na policii. V případě nálezu neprodleně kontaktujte linku 158. Děkujeme.

Prevence: Co tedy ještě poradit možným nálezcům?

  • s nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte
  • nález označte a oznamte policii
  • zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob
  • vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi)
  • respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 13. 5. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem