Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Msta za nezaplacení

CHRUDIMSKO - Situace související s protipandemickým opatřením zkomplikovala příjmy nejednomu člověku a podobně na tom je 43letý muž, který údajně nedostal výplatu za provedenou práci v zahraničí. 

Při uzavření hranic zůstal pracovně v Mexiku, „zaměstnavatel“ sídlící v Chrudimi mu měl zajistit cestu do Francie, ale tam už prý byla vzájemná komunikace s vedením složitá. Díky transferu se na vlastní náklady dostal domů, ale to všechno rozvířilo spory se zadavatelem práce.

Minulý týden se měl dostavit do sídla firmy, požadovat vysvětlení i peníze. Jelikož se s ním dle jeho slov nikdo moc nebavil, ve zlosti poničil reklamní tabule a s mačetou v ruce se rozběhl proti osádce motorového vozidla Škoda Superb, do kterého silou udeřil. Škoda na vozidle a reklamních poutačích je nyní vyčíslena na částku 40tisíc korun. Za své „běsnění“ strávil čas v policejní cele a na chrudimském policejním oddělení.

Ač je dle jeho slov v nepříjemné životní situaci a chybí mu 150.000 korun, uvědomuje si, že ho nic neopravňuje k tomu, aby poškozoval věci, vyhrožoval újmou na zdraví a dopouštěl se výtržnictví. Za jeho jednání mu nyní hrozí až tříleté vězení. Svého jednání lituje, důvody vazby shledány nebyly, o vině a trestu bude i tak rozhodovat soud.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
23. června 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem