Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

MŘP - žádost o informace

Žadatel žádá informace ohledně podání vysvětlení a odložení spisu. 

Žádost o informace, cituji: 

„Vážení, 
došlo mi od vyrozumění č.j. KRPT.................. ze ................. komisaře ...................... o odložení oznámení ohledně .............. Prý jste požádali ÚMOb Ostrava Jih (dál OJ) o materiály k věci, které jste dostali, a po jejich prostudování jste oznámení odložili. 
Nic tak nebrání umožnit mi i dle zákona č. 106/1999 Sb. (dál Zákon) nahlédnutí do tohoto spisu včetně příloh a poskytnutí kopií několika stran při nahlížení určených, zejména Vaší žádosti na PJ a vyjádření OJ.
Dle Zákona také žádám sdělit, proč jsem nebyl vyzván k podání vysvětlení, a které ustanovení trestního řádu Vám umožnilo rychle věc dložit, aniž byste mne pozvali podat vysvětlení."

Odpověď: 
K dotazu ze dne .............týkajícího se sdělení informace, proč jste nebyl vyzván k podání vysvětlení, sdělujeme, že pro řádné posouzení předmětné věci nebylo potřeba podání vysvětlení z Vaší strany, kdy jste nebyl v postavení poškozeného ani zúčastněné osoby.

K dotazu ze dne ................ týkajícího se sdělení ustanovení trestního řádu umožňující věc odložit, aniž byste byl vyzván k podání vysvětlení, sdělujeme, že věc nebyla policejním orgánem odložena, jak se v předmětné žádosti uvádí, ale posuzované podání bylo uloženo poté, co provedeným šetřením podle § 158 odst. 1 trestního řádu a podle zákona 
č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, nebyly zjištěny skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin a odůvodňující zahájení úkonů trestního řízení podle § 158 odst. 3 trestního řádu. 
 
    

vytisknout  e-mailem