Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

MŘP - žádost o informace

Žádost o informace k přijatým opatřením. 

Žádost o informace, cituji: „….1. O kolika policiích ČR hovoří zákon o policii ČR? Je jen jedna policie nebo více policií? Vztahuje se to k případnému odkazu na PČR Zlínského kraje 
2. Sdělte hodnost, celé jméno a služební postavení všech osob, které jsou odpovědné za skutečnost, že mi v souladu se zákonem 106/1999Sb. nebyly poskytnuty požadované informace. 
3. Sdělte hodnost, celé jméno a služební postavení jejich nadřízených. 
4. Sdělte hodnost, celé jméno a služební postavení osob, které byly povinny je kontrolovat, sdělte kolikrát ta, která osoba byla za posledních 12 měsíců kontrolována, s předmětem a výsledkem kontroly a uveďte místo, datum a čas kde je v interním informačním systému PČR toto uvedeno. 
5. Sdělte, jaká byla přijata opatření v rámci PČR Moravskoslezského kraje ve vztahu k dodržování zákona 106/1999Sb. 
6. Sdělte jaké bylo učiněno opatření, aby ............... dodržovala nejen zákony ČR ale také vnitřní předpisy PČR. Dále sdělte výsledek kázeňského řízení se ......................... 
7. Sdělte, zdali již vedení PČR Moravskoslezského kraje naučilo vedoucího .............................., představovat se v jemu přiděleném služebním telefonu v souladu s příslušností k PČR. 
8. Sdělte jak se má .................... do služebního telefonu představovat. 
9. Sdělte jak, kým a jak často bude ..................... kontrolován, neboť jeho prohřešky vůči vnitřním předpisům a kodexu PČR v oblasti vystupování navenek za PČR jsou opakované. 
10. Sdělte výsledek kárného řízení s Benou, který hrubě kazí obraz PČR v očích veřejnosti….“. 

Odpověď: Prvá část dokumentu byla vyhodnocena jako stížnost proti vyřízení Vaší prvotní žádosti o informace ze dne ................ a byla dne ................ předložena Ministerstvu vnitra ČR k rozhodnutí, o čemž jste byla vyrozuměna. Druhá část dokumentu byla posouzena jako nová žádost o informace. Povinný subjekt k tomu sděluje následující:
K bodu 1 žádosti: zákon č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, v § 1 hovoří o tom, že policie je jednotný ozbrojený bezpečnostní sbor. Je tedy jedna Policie České republiky, přičemž podle § 6 odst. 1 tohoto zákona policii tvoří útvary, mezi něž patří i jednotlivá krajská ředitelství, včetně Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.
K bodům 2 – 5 žádosti: vzhledem k rozhodnutí Ministerstva vnitra ČR pod č. j.................. ze dne ..................., které Vám také bylo zasláno, a kterým byl postup povinného subjektu potvrzen, nelze hovořit o tom, že by Vám nebyly poskytnuty požadované informace, a že by existovaly osoby, odpovědné za tuto skutečnost. Jelikož při poskytování informací nebylo Ministerstvem vnitra ČR zjištěno pochybení, není nutné v rámci krajského ředitelství přijímat speciální opatření ve vztahu k zákonu č. 106/1999 Sb. 
K bodu 6 žádosti: s ...................... nebylo vedeno kázeňské řízení, jelikož část Vašeho podání ze dne ........................, která byla vyhodnocená jako stížnost na chování této policistky, nemohla být pro nekonkrétnost prošetřena, o čemž jste byla vyrozuměna dokumentem ze dne .................... pod č. j. ..............................
K bodům 7 a 10 žádosti: v postupu ............................., nebylo zjištěno nevhodné chování ani porušení interních aktů řízení a nebyla tudíž přijata žádná opatření, tedy ani kázeňské řízení.
K bodu 8 žádosti: ................. - hodnostním označením a příjmením.
K bodu 9 žádosti: Povinný subjekt se nemůže vyjádřit k budoucím postupům, tedy k situacím, které dosud nenastaly. Nutno upozornit, že ve smyslu § 3 odst. 3 zákon č. 106/1999 Sb. se informací rozumí obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. Tento bod žádosti je proto mimo režim zákona č. 106/1999 Sb.

vytisknout  e-mailem