Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

MŘP - žádost o informace

Žádost o informace a kopie trestního oznámení. 

Žádost o informace, cituji: 
„1. K jakému typu „osoby“ se předvolání mělo vztahovat? K soukromé, fyzické podnikající nebo jednající za právnickou osobu? 
2. Žádám o poskytnutí trestního oznámení ...................., neboť z jednání por. Mgr............... vyplývá, že jsem osobou oprávněnou. 
3. Žádám o sdělení, co má pomluva, jako přestupek, společného s kriminální službou, kdy toto dožádání výslechu, je příslušné místnímu oddělení PČR. Zde opět spatřuji porušení vnitřních předpisů PČR. 
4. Žádám o sdělení, jaké opatření bylo vedením krajského ředitelství PČR učiněno, aby por. Mgr. ................ dodržovala zákony ČR a nevyhrožovala. 
5. Žádám o sdělení, jaké opatření bylo vedením krajského ředitelství PČR učiněno, ve vztahu ke všem ostatním podřízeným, aby dodržovali platné zákony ČR.“

Odpověď: 
K bodu 1, 2, 3 žádosti sdělujeme následující: Policejní orgán 9. oddělení obecné kriminality územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Ostrava v této věci prováděl toliko dílčí úkon - na dožádání. Probíhající trestní řízení vede policejní orgán a to oddělení hospodářské kriminality územního odboru Zlín Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Krajské ředitelství tedy nedisponuje spisovým materiálem - ani trestním oznámením.  Také nám  nepřísluší hodnotit právní kvalifikaci skutku jiného policejního orgánu. Z těchto důvodů byla žádost v bodech 1, 2 a 3 postoupena k vyřízení Krajskému ředitelství policie Zlínského kraje (vedeno pod č. j. KRPT-................), které v těchto bodech žádost vyřídí.


K bodu 4 a 5 žádosti sdělujeme následuící: Jak již bylo uvedeno výše, část doručeného dokumentu byla z obsahového hlediska vyhodnocena jako stížnost, proto jako taková byla postoupena odboru vnitřní kontroly krajského ředitelství k prošetření postupu policistky. O provedeném prošetření budete vyrozuměna.

vytisknout  e-mailem