Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

MŘP - žádost o informace

Žadatel žádá informace ohledně vyjádření se k cyklostezce Proskovická - Blanická 

Žádost o informace, cituji: 
„Vážení nepochybně jste se vyjadřovali k dokumentaci pro územní rozhodnutí a dokumentaci pro stavební povolení stavby „Cyklistické stezky Proskovická – Blanická“. Velmi mne zajímá úsek mezi km 1,0 a 1,1,což je souběh chodníku a cyklostezky mezi školou + místní knihovnou na konci ulice 29. dubna, a domem Srbská 29, kde ve velký spád a malý poloměr oblouku, s velkým nebezpečím při adrenalinovém sjezdu velkou rychlostí při nedostatečném výhledu ze střetu s chodcem, směřujícím k Srbské 29.
Proto v rámci práva na informace dle zákona č. 106/1999 Sb. žádám poskytnout informace, obsažené ve Vašich vyjádřeních k uvedeným dokumentacím a to poskytnutím jejich kopií. Ty není třeba posílat, mohu je u Vás po výzvě e-mailem vyzvednout…“  

Odpověď: Povinný subjekt žádost posoudil a žadateli poskytuje tyto informace: v přílohách zasíláme 2 výtisky elektronických obrazů dokumentů ze dne ............... a .............  - vyjádření dopravního inspektorátu, územního odboru vnější služby, Městského ředitelství policie Ostrava k cyklostezce Proskovická, Blanická. 
Pro komplexnost dotazu sdělujeme, že v době vydání obou stanovisek neměla policie ve věci jak územního, tak i stavebního řízení postavení dotčeného orgánu a její stanovisko nebylo závazné – zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích. Toto se změnilo novelizací předmětného zákona (platná od 31. prosince 2015), kdy v současné době jsme již v postavení dotčeného orgánu a k věcem vydáváme stanovisko, které opět není pro stavební úřad závazné, ale v případě našeho nesouhlasu se ve svém rozhodnutí musí stavební úřad s tímto faktem vypořádat a odůvodnit, proč i přes náš nesouhlas vydal souhlasné stanovisko. 

vytisknout  e-mailem