Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

MŘP Ova - žádost o informace.

Žadatel žádá informace ohledně měření rychlosti na ul. Vřesinská. 

Žádost o informace, cituji: „Dne ........ jsem e-mailem upozornil Policii České republiky na nefunkční dopravní značku a na překračování povolené rychlosti 30 km/hod na ulici Vřesinská v Klimkovicích. Jako odpověď jsem obdržel "Sdělení k upozornění na dopravní značení ul. Vřesinská u základní školy" Č.j. KRPT-...................z .......... (kopie v příloze).
Žádám o poskytnutí této informace dle zák.č.106/1999 Sb.: Kolik krát byla Policii České republiky provedna na ulici Vřesinská v Klimovicích, před základní školu, v období od 12.9.2016 do 17.4.2017 ,dopravně bezpečnostní akce za účelem postihu řidičů vozidel překračujících povolenou rychlost 30 km/hod. Pokud ano,tak s jakým výsledkem tj. u kolika řidičů bylo zjištěno překročení povolené rychlosti a o kolik km/hod a jak byli postiženi“

Odpověď: Dopravně bezpečnostní akce v tomto úseku nebyla v uvedeném období realizována.
Pouze pro komplexnost odpovědi uvádím, že policisté, jak z dopravního inspektorátu Ostrava, tak z odboru služby dopravní policie, oddělení silničního dohledu, v rámci běžného výkonu služby, zde vykonávají průběžně dohled nad silničním provozem. (Policisté dopravního inspektorátu v rámci výkonu služby na předmětné komunikaci dohlíželi na dodržování nejvyšší povolené rychlosti jednou, přičemž nebylo zjištěno žádné překročení povolené rychlosti. Policisté oddělení silničního dohledu na předmětné komunikaci vykonávali dohled nad silničním provozem ve dvou případech a nebylo zjištěno žádné porušení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích).
Dále v souladu s ustanovením §79a zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, v platném znění, dopravní inspektorát v Ostravě určil Obecní policii Vřesina úseky k měření rychlosti, kde mezi vybranými komunikacemi je zařazena silnice III/4693 (ul. Vřesinská úsek silnice kolem základní školy v obou směrech dlouhý 350 m.). O výsledku provedeného měření obecní policií, je zapotřebí požádat Obecní policii Vřesina.
 

vytisknout  e-mailem