Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mříže odevzdali ve sběrně

NÁCHODSKO – Jenže byly z cizí brány. 

Kovové součásti čehokoli jsou stále oblíbenými artikly nenechavců všech věkových skupin, převážně ale zlodějů mladšího a středního věku. Přece jen nejrůznější trubky, kabely, mříže či dekly něco váží a zloději se s nimi častokrát docela nadřou.
 
krádež kovůIlustrační foto/Policie ČR
Celkem dobrou fyzickou sílu museli také prokázat dva mladí pobertové ve věku 22 a 19 let, které již mají ve své péči náchodští policisté. Byli totiž místními strážníky městské policie ve čtvrtek 24. července 2014 přistiženi, jak do sběrných surovin odevzdat ocelové mříže, zárubně a dvě topidla na tuhá paliva, vše dohromady vážící okolo 200 kilogramů.
 
Na otázku strážníků, kde k těm „pěkným kouskům“ přišli, přiznali, že je vezou z bývalých lázní, ovšem bez svolení majitele. Milé sběrače si tedy do své péče převzali policisté z náchodského obvodního oddělení.
 
Muži zákona ověřili, že kovový materiál pochází z areálu bývalých lázní v Náchodě-Bělovsi. A také, že tato várka nebyla jediná, protože už o den dříve z areálu odvezli a ve sběrně odevzdali  jiná dvě křídla ocelových mříží o hmotnosti 100 kg, získané peníze ve výši 800 Kč si pak rozdělili. Snaha ve výdělku pokračovat se jim ovšem nevyplatila.
 
Protože byl již v minulosti za obdobnou činnost trestán a je "vpodmínce", s 22letým mladíkem z Náchoda policisté zahájili zkrácené přípravné řízení. Za přečin krádeže mu hrozí  trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let. Druhý z provinilců, mladíček ve věku 19 let z Červeného Kostelce dosud trestán nebyl, tomu hrozí  trest maximálně dvouletý.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
25. 7. 2014 ve14.30 hodin

vytisknout  e-mailem