Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly rekreačních objektů

PLZEŇ – V teritoriu obvodního oddělení policie Plzeň – Bory Městského ředitelství policie Plzeň proběhla preventivně bezpečnostní akce. 

     Vzhledem k opakujícímu se nápadu majetkové trestné činnosti, která souvisí s rekreačními objekty s ohledem na jejich nižší využívanost v zimních měsících, proběhla včera v odpoledních hodinách v teritoriu obvodního oddělení policie Plzeň – Bory policejní preventivně bezpečnostní akce. Do akce se zapojilo několik policistů z daného policejního oddělení a dva psovodi. Policisté se rozdělili do několika skupin, které se při kontrolách zejména zaměřili na :

- zjištění, případně na zamezení páchání protiprávní činnosti, zejména vloupání do rekreačních staveb v chatových a rekreačních oblastech

- pátrání po hledaných osobách či věcech

- kontroly osob v dané lokalitě

- zabezpečení „zazimovaných“ objektů jejich majiteli

     Celkem bylo zkontrolováno 65 rekreačních objektů, kdy nebylo zjištěno žádné narušení těchto staveb a 23 osob. Při kontrolách policisté na dveřích zanechali kartičku s informací o kontrole policejním orgánem, na které bylo vytištěno několik rad jak postupovat při případném protiprávním jednání (narušení nemovitosti). Majitelé chat si cenili především toho, že policisté provádějí tyto akce a zvyšují tím bezpečnost v místech, kde dochází k vloupání do chat. Policisté budou v podobných akcích i nadále pokračovat. 

prap. Veronika Hokrová
24. listopadu 2017
 

Odkazy do noveho okna

kontrola rekreačních objektů

kontrola rekreačních objektů 

Detailní náhled

kontrola rekreačních objektů

kontrola rekreačních objektů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem