Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - VÝZVA - Motorkář střet s vozidlem nepřežil

HRADECKO – Na silnici 1. třídy č. 11 u Lhoty pod Libčany  

VÝZVA VEŘEJNOSTI

V rámci vyšetřování níže popsané tragické nehody žádáme širokou veřejnost zejména svědky události dopravní nehody a dále svědky jízdy motorkáře o sdělení informací, kterou jsou jim známy. Zejména se jedná o upřesnění pohybu a způsobu jízdy motorkáře jedoucího po silnici 1. třídy číslo 11 ve směru od Prahy na Hradec Králové v pondělí 16. února 2015 před půl čtvrtou odpoledne před dopravní nehodou.
Motorkář jel na motocyklu zn. Yamaha R1 bílo - červené barvy oblečený do kombinézy barvy bílo - černé. Informace jsou důležité pro řádné zjištění průběhu a bližších okolností nehody.

Své poznatky sdělte vyšetřovateli dopravní nehody na telefonní číslo 974 566 484 případně na linku tísňového volání na čísle 158.

nprap. Jan Čížkovský
27. února 2014, 10:00


Dnes krátce před půl čtvrtou hodinou odpoledne došlo na silnici první třídy číslo 11 u Libčan k tragické dopravní nehodě, při které zemřel 24letý motorkář.
K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že 55letá řidička vozidla Opel jedoucí ve směru od Libčan do Lhoty pod Libčany nedala přednost v jízdě řidiči motocyklu Yamaha přijíždějícímu po hlavní pozemní komunikaci ve směru od Prahy na Hradec Králové. V rámci křižovatky tak došlo k vzájemnému střetu vozidel. Řidič motocyklu utrpěl závažná zranění, kterým i přes provedenou resuscitaci, bohužel na místě podlehl. Na místě zasahoval vrtulník zdravotnické záchranné služby. Žena byla s lehkým poraněním převezena do nemocnice. Alkohol byl u řidičky vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda dle předběžných odhadů činí celkem 160 tisíc korun.
Míra zavinění, příčina a bližší okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření hradeckých policistů. To zda řidič motocyklu byl, či nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek prokáže výsledek provedené soudní pitvy.


nprap. Jan Čížkovský
16. února 2015, 21:30 

Odkazy do noveho okna

Hradecko

16. 2. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

Hradecko

16. 2. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

Hradecko

16. 2. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

Hradecko

16. 2. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem