Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Motorkář skončil mimo silnici

MOST - Okolnosti nedělení nehody jsou v šetření, Neřidič a pod vlivem alkoholu. 

Ztráta peněženky přišla ženu draze
Nepoctivě se zachoval cestující v tramvaji, který minulý týden ve středu ráno našel cizí portmonku. Tu tam zřejmě na cestě z litvínovského nádraží k litvínovské poliklinice ztratila mladá žena. Nálezce si peněženku ponechal a neodevzdal ji, čímž se dopustil trestného činu zatajení věci. Žena utrpěla poměrně vysokou škodu, kterou odhadla na více než deset tisíc korun. Případem se nyní zabývají litvínovští policisté.

Marihuanu ke kouření poskytovala na Litvínovsku
Teprve devatenáctiletá dívka byla mosteckými policisty obviněna z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů měla obviněná v obci na Litvínovsku v letošním roce v létě na přesně nejištěných místech obstarat a následně poskytnout zdarma v několika případech cigaretu marihuany ke společnému kouření různým osobám.

Motocyklista skončil mimo silnici
V neděli v podvečer došlo na silnici I/27 k dopravní nehodě. Řidič motocyklu tam zatím z nezjištěných příčin vjel do protisměru a narazil do pravé přední části jedoucího vozu značky Renault. Motocyklista skončil mimo pozemní komunikaci a při pádu utrpěl zatím blíže nezjištěné zranění. Hmotnou škodu policie vyčíslila na částku 110 000 korun. Okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření dopravní policie.

Neřidič a ještě pod vlivem alkoholu
Hlídka hamerských policistů kontrolovala v Janově v pozdně nočních hodinách řidiče osobního vozidla. Na místě zjistila, že muž za volantem není držitelem řidičského oprávnění. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a ukázala na hodnotu přes 1 promile alkoholu v dechu. Muž ve věku 27 let z Litvínova skončil na policejním oddělení, odkud si později odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté sledovali dodržování rychlosti
Po dva dny kontrolovaly policejní hlídky v mosteckém okresu dodržování stanovené rychlosti. Policisté auta zastavovali v Mostě, Litvínově, Janově, Lomu, Meziboří a na silnicích I. třídy a kontrolami odhalili 32 přestupků v dopravě. Za 24 z nich uložili řidičům pokuty ve výši 17 tisíc korun a osm přestupků bude řešeno ve správním řízení. Sedm řidičů překročilo povolenou rychlost, 4 osoby nebyly připoutané, u tří aut byl zjištěn nevyhovující technický stav a jedno nákladní vozidlo mělo překročenou hmotnost.

prap. Ludmila Světláková
Most 20. srpna 2018

vytisknout  e-mailem