Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Motorkář „s trojkou v žíle“

Frýdecko-Místecko - Zákaz řízení ani „trojka v žíle“ ho neodradila, aby si zajel na motorce pro cigarety na benzínku. 

Ve čtvrtek po deváté hodině ráno se policisté z oddělení silničního dohledu rozhodli zkontrolovat řidiče projíždějícího motocyklu v obci Bystřice na Frýdecko-Místecku. Muž z hlavní silnice odbočil na benzínovou čerpací stanici, kde jej policisté předepsaným způsobem zastavili.

Jednatřicetiletý řidič na místě dopravním policistům nepředložil doklady potřebné k provozu a řízení motocyklu a sdělil jim, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, což se následnou lustrací v evidenci potvrdilo.

Při kontrole byl navíc z dechu řidiče cítit alkohol, jeho chování bylo značně nervózní a chůze nejistá. Na výzvu policistů se motorkář podrobil dechové zkoušce, která vykázala přes tři promile alkoholu v dechu. Muž měl hlídce sdělit, že si předešlý večer dal několik piv i tvrdý alkohol a následně ráno ještě pár piv. Poté si chtěl na benzínku zajet koupit cigarety.

Dopravní policisté muže na místě zadrželi a předali kolegům z obvodního oddělení Třinec. Po vystřízlivění na protialkoholní záchytné stanici sdělili třinečtí policisté řidiči ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za dané skutky hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na tři léta. 

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
27. května 2022
oddělení tisku

vytisknout  e-mailem