Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Motorkář motorkáři neujel

Policista na služebním motocyklu pronásledoval a následně zadržel motorkáře se zákazem řízení. 

V úterý 24. dubna si policista z oddělení řízení dopravy krajského ředitelství hl. m. Prahy  všiml v rámci hlídkové činnosti motocyklu Kawasaki, který odbočoval do Vinohradské ulice v Praze 2. Rozhodl se ho zastavit a řidiče zkontrolovat. K tomuto účelu využil zvukového i světelného zařízení umístěného na služebním motocyklu, aby tak dal jasně najevo svůj úmysl. Ten navíc zdůraznil pohybem ruky a přesně motorkáři ukázal, kde má zastavit.

Tomu se však z nějakého důvodu evidentně nechtělo, a ač to chvilkami vypadalo, že uposlechne pokynů a zastaví, neučinil tak. Vyčkal chvíle, až se policista trochu vzdálí, přidal plyn a snažil se ujet odbočením do vedlejší ulice. Když takto zmizel z dohledu, sesedl z motorky a chtěl odejít. Policista ho i přesto dostihl, muži tak nezbylo nic jiného než se dát na útěk. Po chvilce pronásledování byl však dostižen a za pomoci donucovacích prostředků hmatů a chvatů zadržen.

Důvod mužova počínání byl záhy odhalen. Měl totiž vysloven zákaz řízení do konce května letošního roku.

Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní mu tak v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 28. dubna 2018

vytisknout  e-mailem