Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Motorkář a drogy

OLOMOUC - Zastavenému motorkáři se zákazem, s pistolí a drogami hrozí až 10 let. 

Ve středu 1. června večer policisté kontrolovali motocyklistu na ulici Velkomoravská a nestačili se divit. Motocykl zn. Kawasaki řídil 44letý muž se zákazem řízení, nedovoleně ozbrojen a s drogami u sebe.

Muž policejní hlídku zaujal na první pohled. Měl totiž na motorce registrační značku vyrobenou z kusu kartonu. Policisté záhy podle VIN kódu zjistili, že stroj nemá sjednané povinné pojištění a technická kontrola mu uplynula v červenci loňského roku. Řidič se při kontrole odmítl podrobit testu na jiné návykové látky i lékařskému vyšetření. Policisté dále zjistili, že muž má do října 2024 Okresním soudem v Olomouci uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté u řidiče našli i krátkou střelnou zbraň s náboji ráže 9 mm vč. průkazu zbraně, ale na jméno jiné osoby. Muž není vlastníkem zbrojního průkazu. Při prohlídce osoby u něj policisté našli dva igelitové sáčky a skleněnou ampuli s bílou krystalickou látkou, kterou test identifikoval jako amfetamin / metamfetamin. Muž byl zadržen a skončil v policejní cele.

Na základě příkazu soudce Okresního soudu v Olomouci kriminalisté provedli domovní prohlídku v místě bydliště zadrženého muže. Při ní zajistili věci související s nelegální výrobou a distribucí drog. Dále několik desítek gramů sušené rostlinné hmoty obsahující látku THC, tři zbraně s náboji, několik osobních dokladů a kreditních karet na různá jména.

Kriminalisté územního odboru Olomouc dnes muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále z přečinů výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, nedovolené ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí muže do vazby.

por. Mgr. Libor Hejtman
3. června 2022

Odkazy do noveho okna

Toxi (1)

Toxi (1) 

Detailní náhled

Toxi (2)

Toxi (2) 

Detailní náhled

Toxi (3)

Toxi (3) 

Detailní náhled

Toxi (4)

Toxi (4) 

Detailní náhled

Toxi (5)

Toxi (5) 

Detailní náhled

Toxi (6)

Toxi (6) 

Detailní náhled

Toxi (7)

Toxi (7) 

Detailní náhled

Toxi (8)

Toxi (8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem