Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mostecká policie bilancovala

MOST - Na dnešní tiskovku pozvala zástupce médií. 

Dne 15. února proběhla v Mostě tisková konference mosteckého územního odboru Policie ČR. Konference byla zaměřena na vyhodnocení roku 2017.

V úvodu vedoucí mostecké policie plk. Jiří Volprecht přítomné seznámil se statistickými čísly a s bezpečnostní situací v okrese. Novinářům předložil zprávu o kriminalitě na Mostecku a Litvínovsku, konstatoval stagnaci kriminality od roku 2014, kdy oproti roku 2016 došlo loni k mírnému nárůstu kriminality a to o 61 trestných činů. U násilné trestné činnosti hovořil o zvýšené agresivitě pachatelů a to v souvislosti se zvýšeným počtem případů nebezpečného vyhrožování. Uvedl motivy napadení, místa spáchání trestné činnosti, dotkl se drogové problematiky, seznámil přítomné s novou náborovou kampaní, sdělil počty stíhaných osob, celkovou škodu způsobenou trestnou činností a zmínil i hlavní kriminogenní faktory.

Oblast veřejného pořádku zhodnotil zástupce vedoucího plk. Jiří Bergmann. Ten konstatoval nárůst přestupků oproti roku 2016 a to o 51 případů a naopak pokles u majetkových přestupků o 213.

Nehodovost na Mostecku zhodnotil vedoucí dopravního inspektorátu npor. Stanislav Pfeifer, hovořil o hlavních příčinách dopravních nehod, o pravidelných dopravně bezpečnostních akcích dopravní policie na silnicích, o nárůstu smrtelných zranění i hmotných škodách.

Vrchní komisař kriminální policie mjr. Jaroslav Hotový přítomné seznámil s činností a výsledky policistů kriminální policie. Zmínil vyšetřování případů, kde hlavními aktéry byly děti, pokračování šetření příčin rozsáhlého požáru ve firmě v Havrani, odhalení několika osob, které v Mostě zapalovaly kontejnery, a uvedl i některé formy páchání trestné činnosti v kyberprostoru.

nprap. Ludmila Světláková
Most 15. února 2018

Odkazy do noveho okna

Tiskovka v Mostě

Tiskovka v Mostě 

Detailní náhled

Tisková konference Most

Tisková konference Most 

Detailní náhled

Tiskovka Most

Tiskovka Most 

Detailní náhled

Tiskovka Most

Tiskovka Most 

Detailní náhled

Vedení policie

Vedení policie 

Detailní náhled

Přítomní novináři

Přítomní novináři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem