Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Moravskoslezští policisté disponují novou technikou

Ms kraj: Slavnostní předání daru Moravskoslezského kraje 

V neděli, krátce před polednem, proběhlo před zraky mnoha hostů a tisíců diváků na ploše Letiště Leoše Janáčka v Ostravě slavnostní předání techniky (vozidel a přívěsných vozíků pro přepravu služebních psů). Technika, která je pořizována z daru Moravskoslezského kraje, je určena k užívání pro policisty speciálních složek Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Předání se účastnil ministr vnitra Jan Hamáček, hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc., policejní prezident genmjr. Mgr. Tomáš Tuhý, Ph.D. a ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel.

Děkuji panu hejtmanovi Moravskoslezského kraje za to, že takto pomáhá Policii České republiky. Tato technika bude jistě policii dobře sloužit. Rovněž naší snahou je průběžně obměňovat techniku z rozpočtu Ministerstva vnitra,“ konstatoval v úvodním slovu ministr vnitra.  Na jeho slova navázal moravskoslezský hejtman. „Špičková technika je pro fungování policie nepostradatelná. Neznám vhodnější příležitost k předání nových vozů, než během bezpečnostní přehlídky. Policii, ale také záchrannou a hasičskou službu se snažíme podporovat průběžně. Technika, kterou dnes předáváme, není první ani poslední,“ sdělil hejtman kraje a doplnil, že na auta i vozíky dal kraj přes pět a půl milionu korun.  Policejní prezident ve své řeči mimo jiné uvedl: „Přebíráme vozidla a techniku, která bude sloužit pro ochranu a bezpečí našich spoluobčanů. Velice si vážím pane hejtmane toho, že jste umožnil v rámci spoluzodpovědnosti za bezpečnost v tomto regionu nákup  prostředků, které využijeme právě k ochraně našich občanů.“ Moravskoslezský policejní ředitel poděkoval Moravskoslezskému kraji, v čele s panem hejtmanem, za tento dar. „Technika bude sloužit pro speciální policejní složky – zásahovou jednotku, speciální pořádkovou jednotku a policejní kynology krajského ředitelství,“ uvedl dále plk. Kužel.

Nyní blíže k technice:  Vozidla a přívěsné vozíky pro přepravu psů

Vozový park policistů na severu Moravy se rozšiřuje,  jsou pořizována další, celkově čtyři vozidla. Jedná se o dva automobily Volkswagen Amarok  a dva automobily Volkswagen Passat (v civilním provedení), které budou užívat speciální jednotky. Prvně jmenované jsou v terénní úpravě, nezbytné pro podporu zajištění činnosti policistů v těžkých terénních podmínkách. Lze za ně připojit také různé vybavení (například motorový člun apod.) a jejich využití může spočívat kromě jiného při pátrání po osobách v těžším terénu, převozu zraněných osob z nedostupných míst a při mimořádných událostech. Všechna vozidla jsou upravena pro výkon služby a jsou obecně určena pro rychlé, neodkladné výjezdy policistů.

K vozidlům je třeba připočítat nových sedm přívěsných vozíků pro přepravu služebních psů, které budou užívat pro své čtyřnohé svěřence policisté z oddělení služební kynologie v rámci celého krajského ředitelství. Jedná se o vozíky, které jsou svým uzpůsobením zcela adekvátní pro zajištění bezpečného a vhodného převozu psů, poskytují tak současně i psovodům lepší podmínky pro dojezdy.  Pro přiblížení - v každém vozíku lze přepravit najednou až čtyři psy. Ze specifikace a technických dat vozíků lze vybrat například nepoškrabatelnou podlahu a vnitřní stěny odolné proti poškrábání, vnitřní osvětlení, odklápěcí (uzamykatelná) střecha se zvýšeným úložným prostorem a kromě přirozené ventilace je tato oblast řešena i elektroventilátorem.

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

oddělení tisku a prevence, 17. září 2018

Odkazy do noveho okna

IMG_3010

IMG_3010 

Detailní náhled

IMG_3055

IMG_3055 

Detailní náhled

IMG_3056

IMG_3056 

Detailní náhled

IMG_3060

IMG_3060 

Detailní náhled

IMG_3070

IMG_3070 

Detailní náhled

IMG_3081

IMG_3081 

Detailní náhled

IMG_3096

IMG_3096 

Detailní náhled

IMG_3106

IMG_3106 

Detailní náhled

IMG_3111

IMG_3111 

Detailní náhled

IMG_3123

IMG_3123 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem