Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nerespektoval zákaz řízení

Novojičínsko - Zdrogovaný ujížděl policistům. 

V pátek 11.1.201 ujížděl policistům, ti jej dostihli krátce poté, co boural do sloupu u benzinové čerpací stanice v Sedlnicích, části Borovci. V sobotu řídil znovu.
Ačkoli má 32letý řidič z Nového Jičína zákaz řízení až do roku 2015, nebere na toto rozhodnutí soudu zřetel a jezdí dále. V pátek 11. ledna v noci ujížděl policistům pod vlivem drog.
Po zběsilé jízdě Novojičínskem boural na bezince v Borovci do sloupu veřejného osvětlení. Zjistili jsme, že má v sobě drogy, což nám prokázal test, kterému se na místě po nehodě podrobil. Následujícího dne 12. ledna jsme jej kontrolovali znova, na silnici v Novém Jičíně. Tentokrát v jiném vozidle. Svou jízdu tak ukončil v policejní cele.
Jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.


Napadl ostrahu

Pro půl litrovou láhev alkoholu napadl ostrahu prodejny. Osmnáctiletý pachatel tloukl pěstmi do hrudníku i hlavy hlídače prodejny. Několikrát jej také kopl nohou. Nicméně láhev Rumu za 112 korun si s sebou neodnesl.
Podezřelého chování zákazníka si všiml hlídač v prodejně v Odrách. S odcizenou láhvi alkoholu se snažil 18letý mladík odejít z prodejny. Nepodařilo se mu to. Nyní jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež a výtržnictví. Stejného jednání se dopustil již loni v listopadu. Tehdy také napadl ostrahu prodejny pro krádež zboží. 

Vykradené autobusy

Hned tří případy vloupání do zaparkovaných autobusů prověřují bílovečtí a oderští policisté.
První dvě vloupání do autobusů jsme prověřovali v sobotu 12. ledna. Zloděj v průběhu nočních hodin, vypáčil vstupní dveře do zaparkovaných autobusů v obci Spálov a poté v Luboměři.
Dalšího vloupání se pachatel dopustil v Bílovci. Také tam, v průběhu noci ze soboty na neděli 13. ledna letošního roku násilím vnikl do zaparkovaného autobusu.
Celková škoda, kterou pachatel v těchto případech způsobil dosáhla 20 tisíc korun.


Tisková zpráva ze dne 14. ledna 2013


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem