Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž se přišel na policii doznat

Novojičínsko - Přepadl banku, když se viděl v televizi, přihlásil se na policii. 

V tomto roce již druhý případ na Novojičínsku, kdy se pachatel viděl v médiích a přišel se sám oznámit na policii.
Nejprve dva zloději co vykradli šatní skříňky ve sportovním komplexu a nyní zloděj co přepadl banku. Ve všech těchto případech patří poděkování také médiím, která se na dopadení pachatele podílela.
Ve čtvrtek 10. ledna v dopoledních hodinách přišel muž do banky v Novém Jičíně. Maskován čepicí a dioptrickými brýlemi požadoval s výhružkou napsanou na papíře peníze. Z banky nakonec odešel bez peněz.
Ihned jsme požádali média o zveřejnění fotografií pachatele, kterého zachytily bezpečnostní kamery. Po jejich zveřejnění se v sobotu 12. ledna přišel 31letý muž z Novojičínska na obvodní oddělení přihlásit.
Ve výslechu pachatel uvedl jako důvod svého jednání finanční problémy. Sám byl překvapen z toho, co jej to napadlo. Nevěřil, že by něco takového byl schopen udělat. Popsal nám celý průběh svého jednání, co dělal před, v průběhu, i po tomto činu. Pod tíhou svědomí své jednání neunesl a s pocitem viny přišel se udat.
Podezřelý 31letý muž z Novojičínska má sděleno obvinění pro zločin loupež, za což mu může být uložen trest odnětí svobody ve výši 2 až 10let.  

 

Tisková zpráva ze dne 14.1.2013


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem