Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Monitoring zaledněných vodních ploch

ÚSTECKÝ KRAJ – ledové hlášení z okresů Děčín, Litoměřice, Most, Teplice a Ústí nad Labem 

Policisté Poříčního oddělení Policie ČR v Ústí nad Labem provádějí od roku 2009 v zimních měsících  monitoring oblíbených míst na zamrzlých jezerech, rybnících i řekách, kde se shromažďuje větší množství lidí kvůli bruslení, hokeji a dalším zimním aktivitám. Pilotní projekt probíhal především na vodních plochách okresů Ústí nad Labem, Litoměřice, Teplice a Děčín. V sezoně 2010/2011 se přidalo monitorování ploch v okrese Most.

Hlídka má za úkol kontroly pořádku, dodržování ustanovení Rybářského řádu a kontroly na úseku životního prostředí - zejména dodržování zákazů vjezdu a vytváření nepovolených skládek odpadu. S ohledem na zajištění  bezpečnosti osob provozujících aktivity na zamrzlých vodních plochách hlídka sleduje stav a vlastnosti ledu.

Měření vrstvy ledu se provádí sondáží ve vzdálenosti 1metr, 5 metrů a 20 metrů od břehu na vybraných lokalitách vytipovaných vodních ploch. Výsledky měření jsou k dispozici zde na stránkách Policie ČR pro jednotlivé lokality po okresech a jsou také zasílány příslušným obecním úřadům obcí poblíž sledované vodní plochy v podobě vhodné k vyvěšení poblíž sledované plochy pro informování návštěvníků a zajištění jejich větší bezpečnosti .

Monitoring ledových ploch pro sezonu 2023-2024   

  

Při vstupu na led doporučujeme dodržovat Zásady pohybu  po zamrzlé vodní ploše, které vydala Vodní záchranná služba .

vytisknout  e-mailem