Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mokrý bandita dopaden

BENEŠOVSKO - Muž skončil ve vazbě. 

Mokrým banditou by se dal nazvat 34letý muž, který se specializoval na vykrádání různých objektů. Poznávacím znamením, které po sobě na několika místech zanechal, byl puštěný vodovodní kohoutek. Benešovským kriminalistům se ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení Benešov podařilo odhalit totožnost podezřelého muže, který má mít tuto trestnou činnost na svědomí.

Všechny skutky, kterých se měl dnes již obviněný 34letý muž dopustit, se odehrály na různých místech v Benešově. První z nich v dubnu loňského roku, kdy se měl obviněný vloupat do prostor kavárny. Uvnitř pak měl odcizit asi 50 lahví rostlinného oleje, několik kilogramů čokolády, několik kartonů vína a pracovní nářadí.
Další dva případy se staly v říjnu loňského roku, kdy došlo k vloupání do jednoho objektu, kancelářských prostor. V obou případech bylo odcizeno pracovní nářadí a stroje. Když dotyčný objekt opouštěl, otevřel hlavní uzávěr vody a zřejmě se tak snažil zahladit stopy. Voda vytopila celé spodní patro objektu a způsobila škodu ve výši téměř půl milionu korun.

Dalšími třemi objekty, které měl obviněný bez pozvání koncem loňského roku "navštívit" byly lékárna, rodinný dům a kadeřnictví.  Z rodinného domu si muž odnesl finanční hotovost, elektroniku, šperky, ale odcizil i osobní automobil, do kterého si všechny kradené věci naložil a z místa odjel. I v tomto případě, při odchodu, pustil vodu naplno a hadrem ucpal odtok.
To se opakovalo i v kadeřnictví, kde pustil vodovodní kohoutek naplno tak, aby objekt vytopil. Mimo toho si odnesl kosmetický kufr a finanční hotovost. Posledním případem, který policisté přisuzují stejnému muži, bylo vloupání do lékárny. Uvnitř lékárny prohledal šatní skříňky zaměstnanců a prostory samotné lékárny i laboratoře a odnesl si finanční hotovost v řádu několika tisíc korun.

Celková škoda na odcizených věcech, kterou měl 34letý muž způsobit, se vyšplhala na téměř 400 tisíc korun. Škoda na poškození je ale ještě vyšší, a to téměř 700 tisíc korun.

Benešovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 34letého muže a obvinili jej ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí až 5letý trest odnětí svobody. Už nyní se ale na svobodě nepohybuje, protože byl rozhodnutím soudu vzat do vazby.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. dubna 2024

vytisknout  e-mailem