Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Močil před policejní budovou

OLOMOUCKÝ KRAJ - Řidič omylem vjel na parkoviště policejní služebny a měl platný zákaz řízení. 

Nerozumně si počínal 52letý řidič vozidla Audi, který jel v pátek. 8. července odpoledne po dálnici D35 z Olomouce na Ostravu. Na 283. km sjel z dálnice a místo na čerpací stanici vjel na parkoviště před policejní budovu dálničního oddělení Kocourovec, u které zastavil. Poté z vozidla vystoupil a vymočil se na trávu u služebny. Mezitím se za mužem vydala policejní hlídka a u řidiče provedla dopravní kontrolu. Při ní zjistila, že muž nemá za volantem co dělat. Vloni mu totiž Okresní soud v Bruntále uložil za dopravní nehodu s alkoholem dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel na území České republiky. Cizinec uvedl, že se vracel z Rakouska domů a o uloženém zákazu řízení věděl. Nyní mu hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta.

O obdobném smolném řidiči, který zajel přímo před policejní služebnu dálničního oddělení Kocourovec, jsem Vás informoval na počátku května.

Na opilého řidiče policisté narazili v sobotu 30. dubna odpoledne. Řidič měl smůlu, svou jízdu zakončil přímo před policisty dálničního oddělení Kocourovec. Jak řidič uvedl, jel po dálnici D35 a u obce Kocourovec zajel načerpat pohonné hmoty. Bohužel při vyjetí z čerpací stanice minul dálniční nájezd a zajel přímo před policejní hlídku na parkoviště u budovy policie. Čtyřiačtyřicetiletý muž při následných dechových zkouškách nadýchal 3,20 ‰ a 3,31 ‰ alkoholu v dechu. Jak sám přiznal, v pátek večer vypil asi šest piv a pár panáků tvrdého alkoholu. Druhý den usedl za volant, protože se domníval, že už není pod vlivem alkoholu. Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici v Olomouci a po vystřízlivění si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Libor Hejtman
13. července 2022

vytisknout  e-mailem