Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mobilní telefony nedodal

Kriminalisté Obvodního ředitelství Praha II v současné době vyšetřují protiprávní činnost jednoho z uživatelů internetového inzertního serveru, na kterém nabízel k prodeji mobilní telefony či výpočetní techniku. Ty ale zájemcům nedodal.  

Kriminalisté prozatím vědí o více než dvaceti poškozených z celé České republiky, kteří si prostřednictvím inzerátu objednali mobilní telefon (jednalo se vesměs o značky NOKIA 95, NOKIA 96 a IPHONE). Za přístroje od nich prodejce vybíral finanční prostředky ve výši od jednoho do 14 tisíce korun, které si nechal předem posílat na účet. Zboží jim ale nedodal a peníze si ponechal pro svoji potřebu.
 
Kriminalisté v současné době toto jednání vyšetřují jako podezření z trestného činu podvod, za který zákon ukládá trestní sazbu až tři roky odnětí svobody. V této souvislosti se obracejí na všechny ty, kteří se v minulosti zajímali o koupi mobilního telefonu, zaslali peníze na účet číslo 78-5357370277/0100, požadované zboží jim nebylo dodáno a případ neohlásili Policii ČR, aby zatelefonovali kriminalistům Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství Policie ČR Praha II na tel.: 974 855 328 nebo 974 855 615, anebo na záznamníku nechali vzkaz s kontaktními údaji. 

vytisknout  e-mailem