Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mlýnek, mixér a další věci

CHOMUTOV - Muž kradl na návštěvě, Auto nevrátil, ale vyměnil.... 

Mlýnek, mixér a další věci

Kriminalisté v Chomutově obvinili z krádeže 26letého obyvatele města. Na začátku prosince loňského roku navštívil byt v Jirkově, ulice Osvobození. V nestřeženém okamžiku, kdy si ho nikdo nevšímal, odcizil ponorný mixér, ruční mlýnek na kávu, příruční trezor a další  věci. Jejich hodnotu stanovila majitelka na necelých 21 tisíc korun. Mlýnek policisté zajistili a předali majitelce. Obvinění si muž převzal, vyšetřování pokračuje.

Auto nevrátil, ale vyměnil

Zpronevěru vyšetřují chomutovští kriminalisté. Uvedeného jednání se dopustil 20letý obyvatel Žatce. V červnu loňského roku si v žateckém penzionu zapůjčil od poškozené osobní automobil.  Jako důvod uvedl, že si potřebuje dojet pro peníze. S autem odjel do Chomutova, kde se ho však snažil prodat. Když se  prodej nezdařil, odcizil alespoň navigaci a sluneční brýle, auto pak vyměnil za jiné. Majitelce vznikla škoda ve výši 26 tisíc korun. Obvinění z trestného činu si muž tento týden převzal. V případě odsouzení hrozí za uvedené jednání až dvouleté vězení.

Jezdil v cizím

Chomutovští  policisté přijali v neděli oznámení o krádeži vozidla. Auto zmizelo v obci Spořice před místní restaurací. Na stejném místě se pak objevilo druhý den znovu, ale bylo havarované. Následné vyšetřování prokázalo, že uvedené jednání má na svědomí 26letý muž z Kadaně. Je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.   

31. ledna 2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207     

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem