Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladý muž má mít na svědomí dvanáct „vloupaček“

PŘÍBRAMSKO - Policisté na Příbramsku dopadli dva pachatele vloupání. 

V červenci bylo vykradeno v Příbrami několik domů. Provedeným šetřením a na základě vyhodnocení stop byl určen jako možný pachatel 28letý recidivista. Policistům se ho podařilo tento týden zadržet a včera ho obvinili ze čtyř trestných činů, a to z krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dotyčný se při výslechu přiznal k celkem 12 skutkům, které spáchal především v Příbrami a také v Obecnici. Vloupal se do šesti domů, tří zahradních chatek, do dvou firem a jedné garáže. Kradl zejména nářadí a peníze, odcizil však i vzduchovou pistoli, obrazy, pruty, navigaci, tablet či platební karty. Garáž a zahradní chatky užíval spíše k přespání nebo v nich snědl nějaké potraviny. Způsobil celkovou škodu ve výši 130 tisíc korun. Za výše uvedené činy mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Policisté také odhalili pachatele vloupání do rodinného domu v Rožmitále pod Tremšínem, činu se měl dopustit 36letý muž. Do objektu vnikl 22. července během dne pootevřeným oknem. Zcizil tu peníze a láhev alkoholu, vzniklá škoda činila šest tisíc korun.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
30. červenec 2021

vytisknout  e-mailem