Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mladý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu

SEVERNÍ PLZEŇSKO – Vyráběl a prodával pervitin. Protože byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen, kriminalisté podali podnět na vazbu. Nyní se obviněný již nachází ve vazební věznici. 

Kriminalisté územního odboru Plzeň – venkov dál úspěšně potírají drogovou kriminalitu na svém území. Členové toxi týmu měli rozpracovaný další případ, který zdárně dovedli ke konci. Po precizním prověřování v rámci realizace na počátku ledna letošního roku zadrželi šestadvacetiletého muže, který vyráběl a prodával drogu pervitin. Provedli domovní prohlídky, při kterých nalezli chemické sklo, chemikálie, krystalickou látku a sušinu zelené rostliny. Věci byly předmětem zkoumání na odborném pracovišti OKTE. 
Následně vyšetřovatel zahájil trestní stíhání šestadvacetiletého muže, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Toho se měl obviněný dopustit tím, že si v předchozích měsících opatřil drogu marihuanu a pervitin, který také sám vyráběl. Pervitin poté v nejméně 150 případech prodal, v 45 případech dal bezúplatně a v 24 případech pervitin předal jako formu nájmu za ubytování. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v dubnu loňského roku trestním příkazem Okresního soudu Plzeň – sever uznán vinným z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a byl odsouzen k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin, které dosud nevykonal. Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem předali i podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Při vazebním jednání pak soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

por. Dagmar Brožová
1. února 2024

Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem