Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladoboleslavští policisté celé léto, v rizikových dnech, dohlíželi na veřejný pořádek

MLADOBOLESLAVSKO - Kontroly budou pokračovat i v dalších měsících. 

Celé léto se policisté z Mladé Boleslavi věnovali pravidelným kontrolám proto, aby zajistili veřejný pořádek ve městě v rizikových dnech a časech, zejména v pátek a o víkendu ve večerních a nočních hodinách.

Cílem těchto bezpečnostních opatření je pozitivně ovlivnit veřejný pořádek na území města, předcházet protiprávním jednáním, zejména v rizikových lokalitách a ta případně okamžitě řešit. Cílem byl i dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu, zejména se jednalo o kontroly řidičů, zda neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. 

I přes celkově velmi dobrou bezpečnostní situaci na území města Mladá Boleslav policisté vnímají, že právě v rizikových dnech a hodinách dochází k případům, které jsou přinejmenším obtěžující pro obyvatele města, zejména na úseku veřejného pořádku. Setkávají se například s opilými a hlučnými osobami na ulicích, které popíjejí alkohol tam, kde je to zakázáno a ruší noční klid. Hlukem a pokřikováním obtěžující další obyvatele. Policisté z Mladé Boleslavi tuto situaci nepodceňují a zároveň okamžitě řeší. Za tímto účelem pravidelně, a v dostatečné míře, posilují výkon služby v rizikové době a čase (zejména v pátek a sobotu večer) a ten směřují mimo jiné i do rizikových lokalit. Výsledkem je nejen viditelný dohled a preventivní působení, ale i postihování zjištěných nebo oznámených protiprávních jednání.

O posledním prázdninovém víkendu, konkrétně 1. a 2. září, policisté zkontrolovali téměř 200 osob. Zkontrolovali 8 provozoven, zjistili 12 přestupků u řidičů osobních vozidel, 3 přestupková jednání týkající se držení návykové látky, vypátrali jednu osobu v celostátním pátrání, asistovali při pátrací akci po pohřešované osobě, zasahovali u rvačky 6 osob, vypátrali pachatele, který ničil oplocení na dětském hřišti, vyjížděli k několika oznámením o rušení nočního klidu a pomáhali při dopravní nehodě. To je jen malý výčet činnosti a služby policistů. 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
7. září 2023

vytisknout  e-mailem