Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladistvý řídil vozidlo, po nehodě nadýchal 2 promile

ZLÍNSKO: Narazil do protijedoucího motocyklu. 

Zlínští kriminalisté se od sobotní noci zabývají dopravní nehodou, k níž došlo ve Slušovicích u místního hudebního klubu. Sedmnáctiletý řidič osobního vozidla BMW narazil do motocyklu Honda, který řídil stejně starý řidič. Nehoda se naštěstí obešla bez závažnějšího zranění, nicméně mladý řidič samozřejmě neměl ve svém věku řidičské oprávnění k řízení osobních vozidel. Po dopravní nehodě navíc z místa ujel, aniž by poskytl první pomoc motocyklistovi, který po střetu upadl na komunikaci. Když řidiče BMW policisté našli, nadýchal více než dvě promile alkoholu.

Oznámení o dopravní nehodě jsme přijali od svědka, který stál opodál a její průběh viděl. Ke zraněnému motocyklistovi přivolal záchranáře, kteří ho ošetřili a k dalšímu vyšetření převezli do nemocnice. Po prověření události policisté zjistili, kdo vozidlo BMW řídil a zanedlouho mladíka našli opodál. Řidič nadýchal více než dvě promile alkoholu. Vozidlo si půjčil od kamaráda, chtěl s ním pouze vyjet z parkoviště, ale ihned po výjezdu narazil do projíždějícího motocyklu. Dechová zkouška u motorkáře byla negativní.

Policisté přivolali zákonného zástupce sedmnáctiletého řidiče, který si chlapce převzal. Celková škoda na obou dopravních prostředcích je předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun.

Veškeré okolnosti této dopravní nehody prověřují zlínští kriminalisté.

8. srpna 2022, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem