Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladistvý popíjel alkohol v restauraci

MOST - Tři mladíci alkohol pili u kamaráda; Lapka okradl v parku seniorku; Nedělní nehody. 

Mostečtí policisté opětovně vyrazili jako každý měsíc do restauračních zařízení zjišťovat, zda dětem do 18 let není podáván a prodáván alkohol, nebo zda jim někdo neumožňuje hru na výherních automatech. Tyto akce jsou realizovány v souvislosti s bezpečnostními riziky zejména v podávání a požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými. Hlídky v rámci akce vytipovaly a prošly 25 restaurací, barů a heren na území města Mostu a zkontrolovaly na 70 osob. V jedné restauraci byl přistižen mladík, kterému nebylo 18 let, a v restauraci popíjel pivo. Policie na místě zjistila, že alkoholický nápoj mladíkovi měla prodat obsluha. Její jednání je nyní šetřeno na policii jako přestupek podle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Stejný přestupek řeší mostecká policie v souvislosti s trojicí mladíků, kteří měli všichni tři pozitivní dechové zkoušky na alkohol. Policie je zastihla na sídlišti Zahradní. Trojice uvedla, že byla na návštěvě u kamaráda, kde jim byl alkohol podán.

V listopadu při nehodách nikdo nezemřel, ani nebyl těžce zraněn
Mostečtí dopravní policisté v listopadu řešili 88 dopravních nehod, což je jen o dvě nehody méně, než v loňském předposledním měsíci. Stejně jako loni nebyl nikdo při nich usmrcen ani těžce zraněn. Celkem 16 osob vyvázlo s lehkým zraněním. Škody dosáhly částku 3 915 tisíc korun. Jedna osoba byla pod vlivem alkoholu. V Mostě se stalo 40 kolizí a v Litvínově 21, na silnicích I. třídy řidiči bourali ve 23 případech. Stejně jako v každém měsíci byl na vině hlavně nesprávný způsob jízdy, následovalo nedání přednosti a překročení rychlosti. Nejvíce řidiči havarovali ve čtvrtek, kdy se stalo 20 nehod, nejméně pak ve středu, kdy bylo jen 8 střetů v dopravě. Nejpočetněji byly bouračky mezi 14. a 16. hodinou, nejméně pak mezi půlnoci a 4. hodinou ranní. Muži se na nehodovosti podíleli v 49 případech, ženy měly podíl na 19 haváriích.   

Lapka s kapucí na hlavě okradl v parku seniorku
Neznámý muž v tmavé mikině s kapucí na hlavně okradl v parku v ulici Vrchlického seniorku. Ta parkem procházela z nákupu a v ruce nesla kabelku. Náhle zezadu ucítila silné trhnutí, a když se otočila, spatřila neznámého muže. Ten se hned dal na útěk a běžel směrem do ulice Budovatelů, kde se ztratil mezi domy. Důchodkyně přišla o osobní věci, doklady a finanční hotovost. Ke zranění ženy nedošlo. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté.

V neděli policisté vyjížděli k šesti nehodám
V neděli se v mosteckém regionu stalo šest dopravních nehod, dvě se neobešly bez zranění. V Mostě odpoledne v ulici J. Palacha řidička osobního vozu Škoda narazila přední částí svého vozu do vozidla Seat, které jelo stejným směrem k ulici Pod Lajsníkem. Při nehodě byl zraněn spolujezdec. Alkohol u řidičů zjištěn nebyl. Škoda dosáhla částky 18000 korun.

Další nehoda se stala o půl hodiny později na silnici mezi obcemi Korozluky a Skršín. Řidič vozu značky Opel narazil svou přední částí do zadní části před ním jedoucího vozidla VW. Nárazem do toho vozidla se dostal do protisměru, kdy do jeho pravého boku narazilo osobní vozidlo značky Honda. I při této nehodě byl zraněn spolujezdec. Škodu policisté vyčíslili na částku 175 tisíc korun.

Dopoledne policisté vyjížděli k nehodě do Litvínova. Tam řidička jela se svým autem po ulici Valdštejnská a narazila čelně do levé přední části protijedoucího vozidla značky Renault. Ke zranění osob nedošlo. Řidička měla pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

nprap. Ludmila Světláková
Most 11. 12. 2017

vytisknout  e-mailem