Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladistvý čelí obvinění z loupeže

MOSTECKO - Jiného mladíka připravil o mobil; Dva zákazy řízení jim zřejmě nevadily; Na sídlišti hořel kontejner. 

Z provinění loupeže čelí obvinění mladík, kterému ještě nebylo 18 let. Podle kriminalistů, kteří na případu pracovali, měl obviněný minulý měsíc v odpoledních hodinách v jednom obytném domě v Mostě přistoupit k mladíkovi, který seděl na chodbě a ze svého mobilního telefonu poslouchal muziku. Obviněný se mladíka zeptal na čas a chtěl vidět telefon. Při tom mu měl vyhrožovat fyzickou újmou. Nakonec se snažil poškozenému přístroj vytrhnout z ruky. Obviněný měl poškozeného udeřit dlaní do obličeje. Mladík se lekl a mobil pustil. Obviněný si ho dal do kapsy a z místa utekl. Odcizením telefonu způsobil hmotnou škodu ve výši 1 800 korun. Odcizený mobil nebyl policisty zajištěn. Ten údajně obviněný komusi prodal.

Motoristé řídili i přes dva zákazy řízení
O tom, že někteří řidiči nerespektují zákony, svědčí tři případy, které řešila mostecká a hamerská policie. V Janově na Litvínovsku hlídka hamerských policistů tento týden v nočních hodinách zastavila ke kontrole řidiče osobního vozidla tovární značky Ford. Šetřením na místě hlídka zjistila, že řidič má vyslovené dva platné zákazy řízení, které porušil. Policisté 37letého řidiče z obce na Litvínovsku zadrželi a následně mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. I 25letý motorista z Teplicka, který řídil škodovku v mostecké ulici Mozartova, má dle zjištění policistů hlídkové služby od roku 2015 do roku 2022 dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel vydané soudem v Mostě. Na policii skončil i 34letý řidič z Mostu. I ten měl dle šetření mosteckých policistů řídit osobní vůz přesto, že má až do roku 2023 platný zákaz řízení z rozhodnutí soudu. Mostečan byl posléze řešen ve zkráceném přípravném řízení sdělením podezření ze spáchání trestného činu.

Na sídlišti v noci hořel kontejner
Policisté hlídkové služby včera večer vyjížděli na základě oznámení na linku 158 do ulice na sídlišti Liščí vrch v Mostě. Tam hořel plastový kontejner na směsný odpad černé barvy. Policisté zjistili, že dým vychází i z druhého kontejneru, proto obsah vysypali, aby zabránili jeho zničení. Požár lokalizovali přivolaní hasiči. Poškozená organizace odhadla vzniklou hmotnou škodu na částku 4 500 korun. Případem aktu neznámého pachatele se zabývají mostečtí policisté.

Most 6. května 2021
nprap. Ludmila Světláková

Odkazy do noveho okna

akt neznámého žháře

akt neznámého žháře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem