Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladiství opět pod vlivem

Preventivní akce na Vlašimsku 

     Další podnapilé mladistvé zjistili policisté při  bezpečnostním opatření, které bylo zaměřené  na pátrání po osobách a věcech 29. ledna od odpoledních do večerních hodin. 

     Osm vlašimských policistů, čtyři čechtičtí,  čtyři kriminalisté spolu se dvěma kolegy z dopravní policie a  strážníky vlašimské městské policie zkontrolovali   v hernách, restauracích  ve Vlašimi a okolí  čtyřicet pět osob. U pěti mladistvých zjistili, že jsou pod vlivem alkoholu. Elektronický přístroj  jim naměřil hodnoty 0,88; 0,11; 0,09; 0,16; 0,12 promile alkoholu v dechu. Ve dvou případech alkohol mládeži nalila obsluha restaurace. Tyto skutečnosti policisté oznámí k vyřízení na vlašimský  městský úřad.

     Alkohol v krvi také zjistili dopravní policisté u dvou řidičů.  Ve Vlašimi krátce po šesté hodině večerní kontrolovali osmašedesátiletého řidiče Škody Favorit.  Elektronický přístroj mu naměřil 0,51 promile alkoholu v dechu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz.

     Po osmé hodině večerní  pak kontrolovali  na spojovací silnici z Domašína na Bílkovice dvacetiletého řidiče Škody 120. I jeho dechová zkouška byla pozitivní. Řidič nadýchal  0,24 promile alkoholu v dechu.  Hlídce uvedl, že vypil dvě desetistupňová a dvě nealkoholická piva. Řidičský průkaz mu ale policisté na místě  nezadrželi, protože ho  nepředložil. 

     Policisté oba řidiče informovali o tom, že zjištěné přestupky předají k vyřízení na Městský úřad do Vlašimi.

 

vytisknout  e-mailem