Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladistvé dívky byly přinuceny k prostituci

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV mohou dnešního dne udělat pomyslnou tečku za vyšetřováním rozsáhlého případu týkajícího se závažného trestného činu obchodování s lidmi, dále výroby a jiného nakládání s dětskou pornografii a v neposlední řadě i přečinu ohrožování mravní výchovy dítěte. Obžalovaní pachatelé stanuli před Krajským soudem v Brně, kde si dnešního dne vyslechli rozsudek. 

Detektivové NCOZ SKPV Expozitura Brno v  loňském roce, na základě nashromážděného důkazního materiálu, zadrželi 34 letého muže a jeho o devět starší partnerku, kteří měli v jednom z pronajatých rodinných domů v Brně zneužívat mladistvé dívky.

Dívky ve věku 16 ti až 17 ti let byly na útěku z výchovných ústavů pro děti a dospívající. Muž se svou družkou využili jejich těžké životní situace a nabídli jim stravu i ubytování, jakousi formu „pomoci“, která však nebyla zadarmo. Mladistvé dívky musely souhlasit, že budou provozovat prostituci, a to nejdříve v bydlišti dotyčných a později i v městské části Vídně Prátr, kam je obžalovaní vozili za výdělkem. Veškeré peníze, které děvčata vydělala za sexuální služby poskytnuté v ulicích Vídně, musely odevzdat. Jednalo se o 300 až 500 EUR.

Později povedený brněnský pár zřídil také veřejně přístupné internetové stránky, kde nabízel placené sexuální služby dívek i s jejich fotografiemi v různých erotických polohách. 

Za uvedené protiprávní jednání odsoudil 22. června 2017 Krajský soud v Brně oba obžalované k trestu odnětí svobody na 8 let. Rozsudek dosud nenabyl právní moci. Odsouzení se na místě proti výši uděleného trestu odvolali.

pplk. Mgr. Iva Knolová   

vytisknout  e-mailem