Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíka hledaly po Jaroměři dvě desítky lidí

NÁCHODSKO – Rtuť klesla na -10°C, nakonec se muž vrátil domů sám. 

 

158 na autěIlustrační foto/Policie ČR

Okamžitou pátrací akci po mladém muži zorganizovali jaroměřští policisté, hned, co se dozvěděli, že dvacetiletý mladík odešel večer z domu jen v mikině a plátěných kalhotách.

 

Na linku 158 oznámila jeho pohřešování ve dvě hodiny v noci matka, která jej neúspěšně sháněla od půl desáté večer, kdy odešel z domu. Vzhledem k počasí, kdy teploměr ukazoval téměř deset pod nulou, policisté souběžně zahájili pátrání, zda mladík nevyhledal lékařské ošetření, ale také vyrazili ven, do terénu. Na pomoc přispěchaly také hlídky z okolních útvarů i strážníci městské policie a systematicky prohledávali parky, nádraží, zastávky, okolí restaurací a barů a další možné prostory, kde by se mohl nacházet.

Pátrání mohli ukončit naštěstí už zhruba po hodině, kdy se muž vrátil sám domů. Dorazil v pořádku a nezraněný. Když se dozvěděl, jak velké mají o něj starosti a kdo všechno ho hledá, litoval, že se neozval rodině dříve. K důvodu odchodu z domu uvedl, že si potřeboval promluvit s někým mimo okruh domácích osob, a tak zašel za přítelem, který pracuje jako noční hlídač.

Policisté pátrací akci ukončili a byli opravdu rádi, že mladý muž nezůstal venku v mrazivé noci.

 

por. Mgr. Eva Prachařová
17. 1. 2017 v 15.30

vytisknout  e-mailem