Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladík utrpěl vážné poranění oka

a další zprávy z Novojičínska. 

Policisté prošetřují okolnosti čtvrtečního (9.4.) úrazu mladíka ve Štramberku. Mladík měl společně s o rok starším kamarádem, v dílně rodinného domku ve Štramberku, upevnit do svěráku pracovního stolu kovovou trubku, kterou z její spodní části zaslepili a do trubky vsypali prachovou náplň, získanou z petard. Následně se snažili kovovou trubku ucpat z vrchní části kovovým válečkem, do kterého straší z dvojice opakovaně udeřil kladivem. Přitom došlo k explozi prachové náplně, kdy mladší z mladíků utrpěl vážné poranění levého oka. Mladík byl převezen do frýdeckomístecké nemocnice. Okolnosti skutku a případná míra zavinění je předmětem dalšího šetření policistů.


Stalo se …


Číšník zpronevěřil tržbu, kterou prohrál na automatech


Policisté v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu zpronevěry. Ze zpronevěry finanční hotovosti ve výši deset tisíc korun je podezřelý muž z Kopřivnice,  Tento muž pracoval jako číšník v jedné mošnovské restauraci. Na počátku dubna letošního roku měl zpronevěřit deset tisíc korun, kdy pět tisíc vzal z tržby a pět tisíc z výherního automatu. Tyto peníze následně prohrál na výherním automatu. Muži v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.

Nepoctivý obchodní zástupce firmy

Další případ zpronevěry šetří tentokrát příborští policisté. Podezřelým je mladý muž ze Znojma. Mladík měl v době od 27. března do 9. dubna, jako obchodní zástupce jedné novojičínské firmy, zpronevěřit tržbu v hodnotě 84 tisíc korun. Tyto peníze, které utržil za prodej zboží, utratil za jídlo, pití a část peněz prohrál na výherních automatech. V tomto případě pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

vytisknout  e-mailem