Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Podezřelého jsme zadrželi

CHRUDIMSKO – Svůj vztek si 19letý mladík vybil na šesti zaparkovaných vozidlech. 

V pátek 26. ledna 2024 o půl jedné ráno jsme na tísňovou linku přijali oznámení  o tom, že ve Skutči v Družstevní ulici někdo poškozuje zaparkovaná vozidla.

Na místo ihned po oznámení vyrazili policisté z obvodního oddělení ze Skutče a zjistili poškození u minimálně 4 vozidel, u kterých byla rozbitá okna dveří, ale i poškrábané či promáčknuté části karoserie. Z některých vozidel měla zmizet i finanční hotovost nebo autorádio. Policisté nedaleko místa činu nalezli muže, který pro ně nebyl nikým neznámým. V minulosti byl již za trestnou činnost odsouzen. Devatenáctiletého muže, který se k poškození vozidel přiznal, policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky. Ta vyšla pozitivně s výsledkem 3,57 promile alkoholu v dechu. Podezřelého mladíka na místě zadrželi a následně ho společně s kolegy z oddělení hlídkové služby eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici a do policejní cely. Škoda na poškozených vozidlech byla předběžně odhadnuta na téměř 170.000 korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

30. ledna 2024
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

Foto PČR 4

Foto PČR 4 

Detailní náhled

Foto PČR 5

Foto PČR 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem