Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík seniorovi pomáhal

MOST - Pak ho měl obrat o peněženku; Po útoku skončil v nemocnici; Řidič putoval ihned do vězení. 

V centru Mostu měl ve druhé polovině srpna okrást 23letý Mostečan seniora. Ten šel v odpoledních hodinách z města domů, když ho před domem oslovil mladý muž, který seniorovi nabídl pomoc a nesl mu berle. Jel s ním výtahem k bytu důchodce, a když muž odemykal svůj byt, tak mu neznámý zezadu sáhl do kapsy a z ní měl odcizit peněženku s hotovostí a osobními doklady. Posléze vstoupil do výtahu a z místa ujel. Muž šel za ním, nikde ho však již nespatřil. Policisté provedeným šetřením totožnost podezřelého díky místní znalosti záhy odhalili a následně 23letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jak s lupem naložil, muž policistům nesdělil. 

Muži způsobil těžké ublížení na zdraví
Těžkého ublížení na zdraví se měl dle policie dopustit 33letý muž z Mostu. Ten měl na ulici v mosteckém sídlišti Pod Šibeníkem napadnout stejně starého muže, když mu měl uštědřit několik ran rukou i kopů do těla. Napadený muž vlivem útoku utrpěl zranění, se kterým byl hospitalizován v nemocnici a jeho zranění bylo lékaři kvalifikováno jako těžké. Obviněný je stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Motiv napadení je předmětem dalšího šetření policistů. Útočník oběť znal od vidění a napadený neví, proč na něj muž zaútočil.

Soud poslal hříšníka ihned za mříže
Policisté hlídkové služby přistihli v pondělí v odpoledních hodinách v ulici Pod koňským vrchem řidiče, který neměl za volantem osobního vozidla co dělat. Muž má rozhodnutím soudu vydán zákaz řízení všech motorových vozidel, který je platný od srpna 2019 do roku 2021. Řidič byl už o víkendu kontrolován v centru Mostu při řízení vozu a policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. I ve druhé polovině srpna řídil přes zákaz řízení a letos byl dvakrát přistižen při řízení pod vlivem návykové látky. Soud v Mostě rozhodl o okamžitém nástupu do výkonu trestu odnětí svobody a policisté 22letého Mostečana do vězení eskortovali včera.

nprap. Ludmila Světláková
Most 11. září 2019

vytisknout  e-mailem