Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mladík přepadl procházející ženu

CHEBSKO – Poté vykradl zaparkované vozidlo. 

Chebští kriminalisté dopadli pachatele loupežného přepadení, ke kterému mělo dojít v červnu v Chebu. Osmnáctiletý mladík se měl loupeže dopustit nejméně ve dvou případech během jednoho dne. 

V sobotu dne 24. června 2017 měl nejprve krátce před desátou hodinou dopoledne v Chebu v ulici Dyleňská přiběhnout k 71 leté ženě a snažit se jí vytrhnout kabelku s igelitovou taškou. Věci však žena držela pevně, čehož se muž nejspíš zalekl a z místa utekl s nepořízenou.

Další trestné činnosti se dopustil o dvě hodiny později v ulici Osvobození v Chebu na parkovišti místní prodejny. U zaparkovaného vozidla rozbil okno zadních dveří a ze sedačky odcizil zde zanechaný košík. V něm měla majitelka uložen mimo nákupu i mobilní telefon, tablet a peněženku s finanční hotovostí kolem dvou tisíc korun, osobní doklady a platební kartu. Na poškození byla způsobena škoda kolem 1500 korun a na odcizených věcech více jak 4 tisíce korun.

Chebští kriminalisté po jeho dopadení zahájili trestní stíhání a mladíka obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, pokračujícího přečinu krádeže a přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si prozatím počká v policejní cele. Za uvedené jednání mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Zuzana Týřová
19. 10. 2017

vytisknout  e-mailem