Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Mladík ohrožoval ostatní řidiče, při nehodě zemřel

KRAJ VYSOČINA: Devadesát kilometrů ujížděl vysokou rychlostí a na výzvy policistů k zastavení nereagoval 

Dnes krátce před půl čtvrtou jsme uzavřeli na 119. kilometru ve směru na Prahu dálnici D1. Důvodem uzavření dálnice byla skutečnost, že ve směru od Brna projížděl vysokou rychlostí po dálnici D1 řidič osobního vozidla, který nereagoval na opakované výzvy policistů k zastavení vozidla. Řidič osobního vozidla Audi A6 ujížděl policistům již od 209. kilometru dálnice D1 ve směru od Brna. S vozidlem ve vysoké rychlosti kličkoval mezi jízdními pruhy a svoji nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Z tohoto důvodu jsme přistoupili k opatření zastavit provoz na dálnici a vytvořit prostor pro jeho zastavení. 
 
Prchající řidič však v plné rychlosti narazil do pomalu jedoucích vozidel. Po nárazu poškodil celkem osm vozidel – šest osobních a dvě nákladní vozidla. Dvě osobní vozidla začala po střetu hořet. Při nehodě sedmnáctiletý řidič ujíždějícího vozidla zahynul. Jedna osoba byla zraněna těžce a dalších osm osob ošetřili záchranáři na místě. V půl páté byl obnoven provoz v levém jízdním pruhu.
 
Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování. Případ si na místě převzali kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Jihlava. Byla nařízena soudní pitva, která by měla objasnit, zdali řidič nebyl při jízdě pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných nebo psychotropních látek.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
1. březen 2013

vytisknout  e-mailem