Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík nakupoval bez placení

DĚČÍN - Mladík nakupoval bez placení; Krádež koberců je objasněna; Kradli plechy ze střechy; Krádež v areálu 

Holící strojky v téměř čtyřtisícové hodnotě si včera v jednom děčínském marketu uložil do batohu devatenáctiletý výtečník. Pak prošel pokladnami bez nejmenšího náznaku, že hodlá zboží zaplatit. Po nepříjemnosti s pracovníkem ostrahy, který ho zadržel, se cesty mladíka a jeho kořisti rozdělili. Odcizené věci se vrátily na své místo, zatímco zadržený putoval na obvodní oddělení policie. Tam se ukázalo, že v posledních třech letech byl za obdobnou činnost souzen. Vyslechl si tedy podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení a nyní může přemýšlet, stojí-li hrozba odnětí svobody až na tři léta za to.
 
 
Krádež koberců je objasněna
 
Policistům z Varnsdorfu se podařilo vypátrat pětadvacetiletého mladého muže, který měl v minulém roce vniknout do obchodu, odkud odcizil dvě role zátěžového koberce a tři kusové v hodnotě dvacet tisíc korun. Včera si tedy vyslechl podezření z přečinu krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení, za což může být odměněn až dvouletým vězením.
 
 
Kradli plechy ze střechy
 
Obvinění z trestného činu krádeže a poškození cizí věci včera si od rumburských kriminalistů vyslechl třicetiletý muž a jeho o devět let starší komplic. Ti byli v pondělí před půlnocí přistiženi hlídkou varnsdorfských policistů při krádeži měděné krytiny přímo na střeše neprovozovaného prázdného objektu v Jiřetíně pod jedlovou. Vzhledem k výši škody, která jde do sta tisíců korun, hrozí obviněným až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Krádež v areálu
 
Do areálu bývalého objektu firmy v Děčíně se v minulém měsíci vloupal dvaapadesátiletý muž. Zde se zmocnil různých kovových předmětů, rozvodových skříní a elektromateriálu v celkové hodnotě okolo deseti tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení ho vypátrali a včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže vloupáním. Hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi, neboť za obdobný skutek byl v posledních třech letech trestán.
 
 
 
 
16.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem