Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík na šikmé ploše

TEPLICE - Souzen už jako mladistvý, v dospělosti krade dál a další zprávy. 

Mladík na šikmé ploše
     Ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody obvinili policisté teprve 18letého zloděje, který se na Teplicku opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Od poloviny května má „na kontě“ pokus krádeže železa ze zahrady rodinného domu, tři dokonané krádeže železa ze soukromých pozemků a tři krádeže zboží z různých prodejen v Teplicích, Bílině a Duchcově. Na šikmou plochu se dostal už jako mladistvý, kdy mu soudce uložil vykonat obecně prospěšné práce ve výměře 100 hodin. Trest si ale dosud neodpracoval, k čemuž bude soud při rozhodování o výši trestu jistě přihlížet. Za skutky, kterých se dopustil v poslední době, může jít až na tři roky za mříže.
Mladík na šikmé ploše.wav 
 
Zloděj patří za mříže
     Obvinění z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství si vyslechli tři muži ve věku 33, 30 a 27 let. Nejstarší z obviněných odcizil koncem května v centru Teplic z prodejny s elektronikou vystavený počítač v hodnotě 9 tisíc korun. Následující den s dalším nejmladším zlodějem z „trojlístku“ vnikli do areálu střelnice, kde odcizili kovová dvoukřídlá vrata a 70kilový kotouč pásového drátu. Kov poté prodali ve výkupně sběrných surovin. Tento týden v úterý pak s posledním z lapků přelezli plot teplické firmy a následně z pozemku odcizili 6 kovových odlitků, které naložili na kolečko a hodlali zpeněžit ve sběrně. V tom jim ale zabránili policisté, kteří oba muže zadrželi. Dva ze zlodějů se již do křížku s paragrafy dostali v minulosti, proto jim hrozí až tři roky za mřížemi, 30letý lapka, který ještě trestaný nebyl, může strávit ve vězení o rok méně.
 
Pachateli se podařilo utéct
     Zaměstnanec drah vyrušil zloděje, který chtěl na železnici odcizit barevné kovy. Včera před polednem na trati mezi Bílinou a Duchcovem vyšrouboval jistící šrouby stykového transformátoru, ze kterého chtěl ukrást měděné rozvody. Dříve, než stačil měď odnést, ho překvapil zaměstnanec, který šel zkontrolovat signalizovanou závadu na návěstidle.  Policisté ihned po muži, kterého svědek popsal, zahájili pátrání, přes veškerou snahu se ho ale zatím nepodařilo dopadnout. Pachatel byl ve věku kolem 30 let, vyšší štíhlé postavy, měl dlouhé světlé vlasy sepnuté do culíku, na hlavě kšiltovou čepici, na sobě tmavé tričko a rukavice. Předběžná škoda na poškození transformátoru byla vyčíslena na 90 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci.
Pachateli se podařilo utéct.wav 
 
Z auta zmizela sedačka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do osobního vozidla. Zloděj během noci vnikl do zaparkovaného automobilu, ze kterého odcizil část dětského kočárku. Navíc přeřízl bezpečnostní pás, kterým byla na zadním sedadle zajištěna dětská bezpečnostní sedačka, a odnesl si také ji. Celkovou škodu vyčíslila majitelka vozidla na 13 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání přečinu krádeže maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 14. 6. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem