Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladík měl smolný den

MĚLNICKO - Třiadvacetiletý mladík bude na 12. března 2017 asi dlouho vzpomínat. Nejen, že byl přistižen při pokusu vloupat se do nádrže kamionu, ale navíc přijel na místo zřejmě pod vlivem drog a její malé množství u něj policisté objevili. 

Mladík se dne 12.března 2017 po 23. hodině v obci  Byšice pokusil odcizit z nádrže zaparkovaného nákladního vozidla naftu. Za užití síly vytlačil kovový cylindr, kterým bylo víko od nádrže zabezpečeno. Při svém počínání ho však přistihl majitel kamionu a duchapřítomně zavolal policejní hlídku. Do jejího příjezdu muže zadržel. Policisté si důvodně podezřelého převzali a hned následující den mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádež ve stádiu pokusu.

Navíc přímo na místě zjistili, že opodál má zaparkovaný automobil. Mladík se přiznal, že s ním na místo přijel. Policisté ho proto podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, ta byla negativní. Orientační test na drogy byl však pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, podle kterého by se dalo s přesností zjistit, zda řídil pod vlivem drog, odmítl. Policisté mu okamžitě zadrželi řidičský průkaz. Toto jeho jednání bude řešit jako přestupek příslušný správní orgán a rozhodne o jeho trestu.

Řidič měl u sebe navíc ještě zbytek dávky pervitinu, který dobrovolně vydal. Neoprávněným přechováváním malého množství drogy pro svou potřebu se dopustil přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Policisté mu na místě uložili pokutu ve výši 1 000,- Kč.

Na rozhodnutí o trestu za krádež si bude muset ještě nějakou dobu počkat. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.


 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
24.3.2017


 

vytisknout  e-mailem