Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Mladík je obviněn z těžkého ublížení na zdraví

ŽĎÁRSKO: O silvestrovské noci napadl osmnáctiletého chlapce 

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dvaadvacetiletého muže ze Žďárska, který měl o silvestrovské noci ve Žďáře nad Sázavou napadnout dalšího mladíka a způsobit mu vážné zranění. Obviněnému teď hrozí až deset let vězení.
 
Ve čtvrtek 1. ledna sedmnáct minut po půlnoci přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o fyzickém napadení, ke kterému došlo na náměstí Republiky ve Žďáře nad Sázavou. Na místo ihned vyjeli policisté obvodního oddělení a zjistili, že osmnáctiletý mladík byl napaden neznámým mužem, který mu způsobil vážné zranění v obličeji. Mladík byl zdravotníky převezen do brněnské nemocnice. Policisté provedli prvotní šetření, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu a začali po pachateli pátrat.
Na základě provedených šetření, výslechů svědků a vyhodnocení dostupných informací se policistům podařilo pachatele vypátrat. Jedná se o dvaadvacetiletého mladíka ze Žďárska. Muž se přiznal k tomu, že po krátké slovní rozepři poškozeného mladíka napadl údery pěstmi do obličeje a pak z místa odešel.
Vyšetřovatel muže obvinil ze zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Obviněný je vyšetřován na svobodě, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na tři roky až deset let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
13. února 2015

vytisknout  e-mailem