Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mládež nadýchala

Požívala alkohol  

     Pravidelnou kontrolu restauračních zařízení provedli ve spolupráci s městskými strážníky vlašimští policisté. Zaměřili se na požívání alkoholických nápojů mladistvými.
     V nočních hodinách ze 17. na 18. ledna navštívili restaurace, noční podniky, bary, bowling, herny a další podniky ve Vlašimi a v jejím okolí. Celkem odhalili deset dívek a mladíků pod vlivem alkoholu. Množství promile alkoholu, které u nich zjistili, bylo v rozmezí 0,54 až 1,79.
Nejvíc nadýchal sedmnáctiletý mladík, elektronický přístroj mu naměřil 1,79 promile akoholu v dechu. Stejně staré dívce pak přístroj ukázal hodnotu 1, 33 promile. Šetřením policisté a strážníci zjistili, že ve dvou případech alkohol mládeži nalila obsluha restauračního zařízení. V dalších dvou případech pak mladiství uvedli, že jim alkohol podali doma rodiče.
     Případy si po dohodě převzali strážníci městské policie, v jejichž kompetenci budou řešeny. Zjištěné případy podnapilých mladistvých a podávání alkoholu rodiči strážníci oznámí na Městský úřad ve Vlašimi na příslušné oddělení. K vyřízení postoupí také přestupky obsluhujícího personálu.

vytisknout  e-mailem