Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladá dívka se lekala se i vlastního stínu

NÁCHODSKO - Ukázalo se, že bude nutný transport na protialkoholní záchytnou stanici. 

Oznámení o zmatené, údajně okradené, mladé ženě přijali policisté na lince 158 ve středu o půl desáté večer. Na tísňovou linku zavolala náhodná kolemjdoucí, že v jedné z ulic České Skalice našla dívku, co stále pláče, je zmatená a říká, že ji okradli. Prověřit situaci na místo vyrazila policejní hlídka z místního obvodního oddělení. Ustrašená mladá žena po příjezdu hlídky začala pobíhat kolem policejního vozu, chvilkami se pokoušela sedat na zem, pak úzkostně hledala úkryty. Policejní hlídka v podivně se chovající slečně zjistila  25letou ženu z Rychnova nad Kněžnou a také zjistila, že je pod vlivem drog.

Silně rozrušená dívka policistům přiznala, že pila nějaký alkohol a kouřila marihuanu. Pak někde ztratila peněženku a bloudila ulicemi České Skalice. Přítomnost omamných a psychotropních látek v jejím těle policisté ověřili provedeným testem na drogy Drugwipe, testeru na alkohol se ale dívka vyděsila natolik, že nebyla schopna vykonat dechovou zkoušku. Hlídka na základě pozitivního výsledku drogového testu i z jejího chování usoudila, že dívku nemohou ponechat svému osudu, neboť vykazuje příznaky ovlivnění toxickými látkami a její chování bezprostředně ohrožuje její zdraví a život.

Policisté ji proto eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové , aby tam ze svého "alkoholově drogového snu" vystřízlivěla pod dozorem lékařů.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 2. 2018 ve 14:00

vytisknout  e-mailem